4 Efectes de la pluja acida

Els efectes mes visibles a conseqüència de la pluja acida son:

A la natura: la pluja acida provoca la corrosió de les fulles i una reducció general del creixement dels arbres, que pot acabar amb la seva mort. Els diòxid de sofre de la pluja àcida obstrueix els petits porus de les i les impedeix respirar. La pluja acida debilita el terreny i per aquests motius el arbres creixen mes dèbils. Apareixen fongs, donen peu a l’aparició de riuades, de sequeres…

Als llacs: La pluja àcida produeix l’acidificació de les aigües dels llacs i embassaments. Els àcids provoquen la mort de la majoria dels animals i plantes aquàtics i fan que les aigües no siguin potables.

Als edificis: Els materials de construcció s’erosionen, la pedra calcària es desfà, els metalls es rovellen, el color de les pintures es fa malbé, el cuiro es debilita i en la superfície del vidre es forma una capa dura. Deteriora els edificis i els fa malt be fins a punt de ser perillós per la salut i la vida de les persones.

En els humans: La inhalació de l’àcid a conseqüència de la pluja acida pot provocar problemes respiratoris, ja que en els nostres pulmons te lloc el pas del SO2 en àcid sulfúric. També afecta als humans però de forma indirecta amb la contaminació  per alumini dels dipòsits d’aigua que mes tard seran ingerides. Les anàlisis semblen indicar que l’alumini pot ser una de les causes de la síndrome d’Alzheimer.

Anuncios

4 comentarios »

  1. dlend said

    gracias

  2. dlend said

    xdxdxdxdxdxddxdxdxddxdxxxxddxdxdxdxdxd

  3. jana said

    I ❤ youuuuuuuuuuu

  4. […] a través de 4 Efectes de la pluja acida — Ácido-Base […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: